"U Francuskoj se dogodila jedna vrlo ozbiljna pobuna"

U Francuskoj se dogodila jedna vrlo ozbiljna pobuna koju francuska vlada nije predvidela i koja nema nameru da se zaustavi, bar za sad, kaže Ana Otašević.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

08:46

Foto: Tanjug/AP

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner pozvao, je kako je rekao razumne "žute prsluke" da se u subotu ne okupljaju u Parizu, i upozorio da će povećati broj policajaca na 65 hiljada. Postavlja se pitanje da li je odluka o odlaganju uvođenja poreza na benzin dovoljna da zaustavi proteste na ulicama?

Ana Otašević iz Demostata kaže za Vesti TV Prva da se u Francuskoj dogodila jedna vrlo ozbiljna pobuna, koju francuska vlada nije predvidela i za koju nema rešenje.

"Vlada igra na tu odluku podele među 'žutim prslucima', ali suštinski svi oni odbacuju odluku vlade da će se na šest meseci zamrznuti reforma poreza na gorivo", kaže ona i dodaje da svi oni smatraju da će biti izigrani na kraju, pogotovo što se taj moratorijum od šest meseci završava oko juna 2019, kada se završe i evropski izbori.

"Dakle, većinski su za nastavak ove pobune i sada vlada velika neizvesnost. Policija se priprema i očekuje se da će u subotu opet biti protesta, i srednjoškolci su im se priključili. Sinoć smo imali nerede, zapaljena je srednja škola, a Makron je izviždan prilikom posete jednoj policijskoj stanici", kaže Otaševićeva.

Opširnije u VIDEO prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: