Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku

Premijerka izjavila, povodom najave formiranja kosovske vojske, da se nada da Srbija neće morati da upotrebi svoju vojsku i dodala da je to jedna od opcija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 05.12.2018.

12:15

Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Nadam se da nikada nećemo morati da upotrebimo svoju vojsku, ali je u to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje i nove oluje, iako (premijer Albanije) Edi Rama na njih poziva", kazala je Ana Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu. Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je u šizofrenoj situaciji da li će neko, suprotno svemu normalnom, svim sporazumima, pa i njihovim aktima, da pravi vojsku i 15. decembra da ide da pokori narod samo zato što su Srbi.

Ona je kazala da je Srbija od kada je Aleksandar Vučić postao premijer ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, jer su bili devastirani. "Kada neko zna da imate jaku vojsku, onda mora sa vama da sedne i razgovara", rekla je Ana Brnabić.

Predsednica Vlade, međutim, nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD.

"Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini", rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: