Tončev osuđen zbog napada na "vidno pijanog" aktivistu SNS

Potpredsednik SPS Ivica Tončev osuđen je na godinu dana uslovne kazne jer je 2014. godine napao aktivistu SNS, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 04.12.2018.

08:01

Tončev osuđen zbog napada na

Kako se navodi, Tončev je to učinio dok ga je aktivista SNS prekidao dok je držao govor prilikom puštanja u rad vodovodne mreže u selu Jelašnica.

Tončev kaže da nije zadovoljan presudom Vrhovnog kasacionog suda i da će ići do Strazbura.

Žalbu na presudu Višeg suda u Vranju nije usvojio Vrhovni kasacioni sud, pa je sada Tončev formalno osuđen za nasilničko ponašanje kaznom koja predviđa 3 meseca iza rešetaka ukoliko u narednih godinu dana prekrši zakon.

Tončev se inače tereti za to što je "vidno pijanog aktivistu Srpske napredne stranke Slađana Stojkovića", 2014. godine, isprovociran zbog usklika "Bravo, predsedniče", oborio sa zida na kojem je ovaj stajao i izudarao ga. Tončev je tada bi u kampanji, a obavljao je funkciju predsednika Opštine Surdulica.

Ipak, Tončev smatra da je nepravedno osuđen i da mu neko "pakuje". Obećava da će ići do Strazbura da to i dokaže, ali i na poligraf, ako je to potrebno.

“Ceo događaj je konstruisan od početka do kraja, ali nisam malo dete, svestan sam šta znači bavljenje politikom i kako pravosuđe u Pčinjskom regionu funkcioniše. Najvažnije mi je da su građani Surdulice svedoci sta se stvarno na tom izbornom skupu u Jelašnici dogodilo i da su na lokalnim izborima dali svoj sud o tome. A oni koji se sa mnom obračunavaju zbog viška sujete i lične mržnje jednog dana će sigurno doći pod udar zakona. U svakom slučaju protiv poslednje odluke VKS koristiću sva dozvoljena pravna sredstva u Srbiji, ali i Strazburu“, navodi Tončev.

Tončev je prema presudi Osnovnog suda u Vranju, "vidno pijanog" Stojkovića vukao, uz po koji udarac, sve dok se nije umešao policajac u civilu, koji je Stojkovića spustio na zemlju. Međutim, navodi se u presudi, Tončev je nastavio da vređa napadnutog. Tončev se bezuspešno žalio i na presudu Osnovnog i na onu iz Višeg suda u Vranju, pa je čitav proces dospeo do Vrhovnog kasacionog. Ni tu žalba Tončevljeve odbrane "nije upalila".

Inače, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Surdulici avgusta ove godine pozvao je građane koji su prisustvovali incidentu u Jelašnici 2014. godine da protestuju protiv presude. Oni su se okupili isped Opštinskog suda u Surdulici nosili su transparent na kojem je Stojkovićeva fotografija uz natpis "Max faktor: Prva šminka Surdulice, ili teške telesne povrede?".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: