Haradinaj saslušan zbog deportacije turskih državljana

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj saslušan je u parlamentarnoj istražnoj komisiji o okolnostima prisilne deportacije šest državljana Turske, ranije ove godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Ronald Zak
Foto: Tanjug/AP/Ronald Zak

On je nakon toga rekao da su na Kosovu stvoreni mehanizmi tako da niko nikada više neće moći da odlučuje u ime Prištine.

Kako prenosi Zeri, Haradinaj je rekao da će ti mehanizmi koji će voditi računa i donositi odluke u ovakvim slučajevima.

Oni će brinuti da u ovakvim slučajevima odluke budu u najboljem interesu za Kosovo, kao da te odluke moraju biti potkrepljene izjavama i argumentacijama.

"Niko sutra ne može da odluči u ime Kosova i niko ne može tim odlukama da iznenadi Kosovo bilo da je loše ili dobro", rekao je Haradinaj.

Šest turskih državljana, koje Turska tereti da su u vezi sa pokretom gulenista, na volšeban način je početkom ove godine izručeno matičnoj zemlji, nakon čega je Haradinaj odlučio da smeni direktora Agencije za bezbednost i direktora policije.

Pred parlamentarnom komisijom danas je trebalo da bude saslušan i predsednik privremenih institucija u Prištini, Hašim Tači, ali je to odloženo zbog toga jer se nalazi na putu u SAD.

strana 1 od 132 idi na stranu