"Gorim od želje da kažem kako je Gruevski pobegao"

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je upoznat sa detaljima bekstva bivšeg premijera Nikole Gruevskog i da "gori od želje" da ih saopšti.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

19:22

Foto: EPE-EFE/Hayoung Jeon

On je dodao da mora da sačeka da Tužilaštvo završi istragu.

Zaev je kako prenose lokalni mediji, rekao da ga je sa svim detaljima vezanim za bekstvo Gruevskog u Mađarsku upoznao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

"Znam sve detalje, potpuno sam informisan, ali istovremo i ja i ministar Spasovski poštujemo Javno tužilaštvo koje vodi istragu. Gorimo od želje da kažemo sve detalje, ali zakon kaže da prvo mora da bude završena istraga da bi javnost bila upoznata", rekao je Zaev.

Gruevski, koji je u Makedoniji pravosnažno osuđen na dve godine zatvora, prošle sedmice je dobio azil u Mađarskoj po hitnom postupku pošto je 11. novembra pobegao iz Makedonije i uz pomoć mađarskih diplomata, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Budimpeštu.

Istragu o tome kako je Gruevski, kojem je prošle godine oduzet pasoš zbog više sudskih postupaka koji se vode protiv njega, napustio Makedoniji i ko mu je u tome pomogao parelelno vode Ministarstvo unutrašnjih poslova ;i državno tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: