"CG na ivici građanskog rata"; Knežević: Ne predajem se

Nakon hapšenja jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, iz DF upozoravaju da je Crna Gora na ivici građanskog rata.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2018.

08:24

To je izjavio Andrija Mandić, dok je drugi lider DF Milan Knežević poručio da se neće dobrovoljno predati policiji i da će s kolegama do daljeg ostati u parlamentu.

Medojević, koji je i predsednik opozicionog Pokreta za promjene, uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore.

Na pres-konferenciji DF-a ispred Skupštine Crne Gore, Mandić je odluku o hapšenju Medojevića ocenio kao skandaloznu i rekao da je DF zatražio hitan sastanak s predsednikom Parlamenta Ivanom Brajovićem, prenose Vijesti.

"Ovo je nešto što se još nikad nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu reč, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po proceni DF, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata", istakao je Mandić.

Prema njegovim rečima, Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu.

"Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževica kako bi i njega poveli u zatvor", rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljeg ostati u parlamentu Crne Gore.

On je novinarima u četvrtak uveče, nakon susreta sa predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kazao "da je poslanik DF-a Nebojša Medojević večeras kukavički, brutalno, protivustavno i nezakonito uhapšen", prenosi RTCG.

"I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam, i ja ću, zajedno sa kolegama, poslanicima DF-a, ostati u Skupštini do daljeg", rekao je Knežević.

Na taj način će, kako je kazao, demonstrirati principijelnost i stav DF-a da je u ovom trenutku napadnuta Skupština, poslanici, a najmanje on i Medojević.

Nakon razgovora s Brajovićem i potpredsednikom parlamenta Branimirom Gvozdenovićem, Andrija Mandić je rekao da su otvorili temu koja opterećuje javnost. "Imaćemo i kolegijum u 12 sati, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je uhapšen bez skidanja poslaničkog imuniteta", kazao je Mandić.

Kako je naveo, DF će narednih dana doneti odluku da li će uopšte više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tela.

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS). Viši sud u Podgorici odredio je Medojeviću pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti odredjen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Medojević je uhapšen kasno sinoć posle izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: