Osuđen "vođa Škaljaraca"

Drugi osnovni sud u Beogradu je Jovana Vukotića, koga mediji povezuju sa crnogorskim škaljarskim klanom, osudio na 15 meseci zatvora.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2018.

16:02

Osuđen
Ilustracija: Thinkstock

On je osuđen zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Sud mu je takođe produžio pritvor u kojem je od sredine septembra, nakon što je deportovan iz Turske.

Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe na današnju presudu.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim škaljarskim klanom, u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Na početku suđenja on je negirao da "vođa škaljarskog klana”, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza, zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: