AMSS: Upozorenje vozičima na poledicu i pojačan saobraćaj

Poledica je prisutna na svim deonicama gde je kolovoz mokar i predstavlja veliku opasnost za vozače, kažu iz AMSS-a.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2018.

07:42

AMSS: Upozorenje vozičima na poledicu i pojačan saobraćaj
Ilustracija: Getty Images

Posebno treba biti oprezan za volanom u planinskim predelima, kao i u večernjim satima kada se očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenih mesta obavezno posedovanje lanaca ili drugih uredjaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, kao ni na na putničkim terminalima graničnih prelaza na izlasku iz zemlje, na kojima se čeka do 30 minuta.

Uprava granične policije Srbije saopštila je da su zadržavanja za teretna motorna vozila na prelazima Batrovci i Šid ka Hrvatskoj 180, odnosno 420 minuta, a na Horgošu i Kelebiji prema Mađarskoj 500, odnosno 240 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: