Tusk: EU će proširiti sankcije Rusiji

Predsednik ES Donald Tusk izjavio je da se očekuje da EU proširi sankcije Rusiji zbog njenog neprihvatljivog postupka zarobljavanja ukrajinskih brodova i posade

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

15:15

Tusk: EU će proširiti sankcije Rusiji
Foto: Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert

Tusk je rekao da je "Evropa ujedinjenja u svojoj podršsci ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnom integritetu" i rekao da je sukob "razlog za veliku zabrinutost".

On je na marginama samita Grupe 20 u Buenos Ajresu pozvao lidere da razgovaraju o tenzijama, uključujući "rusku agresiju u Ukrajini".

Tusk nije naveo koje bi sankcije ili mere EU mogla uvesti. Ruski predsednik Vladimir Putin je među liderima koji su uključeni u G20. Rusija i Ukrajina se međusobno krive za incident u Azovskom moru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: