Vučić: To nas vodi ka potpunoj katastrofi

Postoje neke stvari koje prosto ne možemo da dopustimo po pitanju Kosova i Metohije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Vučić kaže da je za njega glavna vest to što neki hoće da nam otmu severni deo Minitrice i da se svi pritom prave da ne razumeju o čemu se radi, ali i izjava Kadrija Veseljija da će kosovku vojsku da naprave do polovine decembra.

"To nas polako, ali sigurno vodi ka potpunoj katastrofi. Molimo ljude u Evorpi i svetu da razumeju, iako znam da imaju svoje probleme, kakvi će problemi da nastanu ako se neko ne pozabavi time. Ovo govorim nerapoložen i zabrinut, ali ne uplašen", kazao je Vučić.

Povodom najava albanske strane da će zauzeti severnu Mitrovicu i napraviti vojsku Kosova do kraja godine, kao i da će takse ostati dok ne priznamo Kosovo, Vučić kaže da je neraspoložen i zabrinut, ali da treba da znaju da ni malo nije uplašen.

"Sada vidim zašto pretnje nekih ljudi da će da sruše vlast u Beogradu za mesec dana, a ostalo im je još dvadesetak i neki dan, nisu bile samo prazna puška", rekao je Vučić.

"Najvažnije je da sačuvamo mir, ali i da sačuvamo naš narod na KiM, postoje neke stvari koje prosto ne možemo da dopustimo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

Na pitanje šta očekuje od susret sa Johanesom Hanom, koji bi trebalo da dođe u ponedeljak u Prištinu, Vučić je kratko rekao da očekuje da ga vidi.

"Ne znam ni šta bih vam rekao, mogu da kažem hvala Johanesu, dožvoljavam ga kao iskrenog prijatelja Srbije i svih nas na Zapadnom Balkanu. Ovo su za nas užasno teški dani."

Dodao je da je raspoložen, sa druge strane, kada je reč o nezaposlenosti koja je u trećem kvartalu pala na rekordno nizak nivo od 11,3 odsto što je najmanje od devedesetih godina prošlog veka, kao i zato što ćemo imati privredni rast ove godine od 4,5 odsto.

strana 1 od 177 idi na stranu