"Očigledno je da za nas Srbe pravde neće biti"

Nikozija -- To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Mirković
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Vučić je primetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svedoka koji, podsetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

"Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne zanči da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvedoče", rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

"Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili", rekao je Vučić. Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.

Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.

"A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna...To moramo da pregrmimo, da predjemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri", rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna: "Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tudje nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme." Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste videli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

"Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobedjuju", zaključio je Vučić.

U drugostepenoj odluci, koja je i pravosnažna, ratni komandant oružanih snaga BiH u Srebrenici Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu