"Očigledno je da za nas Srbe pravde neće biti"

To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

14:19

Foto: Tanjug/Zoran Mirkoviæ

Vučić je primetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

"Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo", rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svedoka koji, podsetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

"Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne zanči da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvedoče", rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

"Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili", rekao je Vučić. Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.

Dodao je i da se znao unapred ishod, jer je reč o političkoj a ne pravnoj odluci.

"A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna...To moramo da pregrmimo, da predjemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri", rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna: "Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tudje nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme." Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste videli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

"Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobedjuju", zaključio je Vučić.

U drugostepenoj odluci, koja je i pravosnažna, ratni komandant oružanih snaga BiH u Srebrenici Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: