Tramp otkazao sastanak sa Putinom

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, planiran za subotu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

17:55

Tramp otkazao sastanak sa Putinom
Foto: Tanjug/AP/Evan Vuèi

Dvojica predsednika trebalo je da se sastanu na marginama samita G20 u Argentini.

"S obzirom na činjenicu da mornari i brodovi nisu vraćeni iz Rusije u Ukrajinu, odlučio sam da bi za sve bilo najbolje da otkažem zakazani sastanak u Argentini sa predsednikom Vladimirom Putinom. Radujem se smislenom samitu čim ova situacija bude okončana", napisao je Tramp na Tviteru.

Konačnu odluku o otkazivanju sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Argentini, presednik Donald Tramp doneo je posle razgovara sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, šefom kabineta Džonom Kelijem i savetnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, saopštila je danas portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Kako Rojters prenosi, Sanders je potvrdila da je Tramp doneo konačnu odluku da otkaže dogovoreni sastanak sa Putinom na marginama samita G20 u Argentini.

Kada je reč o sastancima Trampa sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i južnokorejskim kolegom Mun Džae Inom, Sanders je kazala da će se održati tako što će se samo "povući na stranu" tokom trajanja samita G20.

Tass je prethodno preneo izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova da Kremlj nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju o otkazivanju zakazanog sastanka ruskog i američkog predsednika.

"Letimo u Argentinu. Do sada smo samo videli tvit i pisanja medija (o otkazivanju sastanka). Nemamo zvanične informacije", kazao je Peskov za Tass.

Tramp je inače, odmah po izbijanju novih tenzija između Rusije i Ukrajine, naveo da do sastanka u Buenos Ajresu možda neće doći.

Da podsetimo, tri ukrajinska vojna broda presrela je ruska mornarica u Crnom moru nakon što su navodno upala u ruske vode u nedelju. I dok Kijev navodi da je obavestio Rusiju o prolaženju, Moskva navodi da takvo obaveštenje nije dobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: