Lončar o Obradoviću: Žao mi je što ne mogu da pokažem

Odgovorno tvrdim da je država preuzela i snosi sve troškove lečenja u Nemačkoj novinara Peđe Obradovića, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

15:10

Lončar o Obradoviću: Žao mi je što ne mogu da pokažem
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Lončar je to rekao odgovarajući na pitanje da li je, i posle informacije da je država preuzela odgovornost za lečenje Obradovića, neophodno da se novac i dalje prikuplja.

Ministar je naveo da tako nešto apsolutno nije potrebno i da mu je žao što ne može da javno pokaže ono što je potpisano u Fondu, zbog zaštite podataka.

"Apsolutno država Srbija snosi sve troškove, onako kako je rekla, bolnica iz Nemačke. Data nam je profaktura da se uplati, tako je i uplaćeno i postoji dinamika kako će se ići dalje", rekao je Lončar.

On kaže da je očekivao da će neko ko je sakupljao taj novac sada kada je država preuzela obavezu uplatiti to u fond, da može neko drugi da se leči.

"Ali dobijamo informaciju da se suprotno radi. Ko to radi, neka mu služi na čast", zaključio je Lončar.

Peđa Obradović boluje od akutne limfoblastne leukemije. Bolest mu je nedavno dijagnostikovana, a terapiju je primao u Institutu za hematologiju Kliničkog centra Srbije.

Pokazalo se da je oblik leukemije od koga Obradović boluje otporan na lekove dostupne u Srbiji i da on mora na lečenje u Berlin, gde je nova terapija izuzetno skupa, a RFZO je odobrio sredstva za njegovo lečenje.

Međutim, Peđi je još potrebna pomoć. Kako je za “Vreme” napisao urednik "Vremena" Dragoljub Žarković, obezbeđen je novac samo za hemioterapiju.

Predstoji i transplantacija koštane srži i oporavak posle rizične intervencije.

"Ja bih Peđi da mogu dao koštanu srž, da imam dao bih novac za ukupne troškove lečenja. Peđa je moj zet, otac troje moje unučadi", napisao je on.

Fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić” i dalje prikljuplja novac za Peđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: