Kfor najavio "neke vežbe" na severu Kosova, a "već počele"

Portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio je za Tanjug da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već otpočele.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 27.11.2018.

10:07

Kfor najavio

On je dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj da Kfor da bude "vidljiviji".

"Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji", rekao je Graso.

Upitan zašto su vežbe sada pokrenute, on je kazao da "nema nekog posebnog razloga", a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju "narednih dana".

Kfor je pre nekoliko sati najavio da će u narednim danima izvesti "neke vežbe" na severu Kosova.

"Kfor će se u narednim danima kretati glavnim putevima širom Kosova u sklopu vežbi koje sprovode u skladu sa mandatom propisanim Rezolucijom 1244", objavljeno je na Fejsbuk stranici KFOR-a.

Ovo je normalna aktivnost, nije povezana sa bilo kakvim pretnjama ili zabrinutošću, dodaje se..

„Situacija je pod kontrolom i Kfor će nastaviti da štiti sve građane na Kosovu, kao što to činimo još od 1999“, zaključio je Kfor na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: