Slovenija: Žena prvi put na čelu Generalštaba?

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec potvrdio je da će predložiti general-majora Alenku Ermenc za novog načelnika Generalštaba slovenačkih oružanih snaga.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

08:55

Slovenija: Žena prvi put na čelu Generalštaba?

Alenka Ermenc, koja je prošlog petka promovisana u prvu ženu vojnog generala, zameniće u sredu na čelu Generalštaba general-majora Alana Gedera, prenosi STA.

Geder je na tu poziciju došao 22. februara ove godine, a kako je najavljeno, Erjavec će sutra na sednici vlade predložiti da ga na tom mestu zameni Ermencova.

Alenka Ermenc je diplomirala na Faultetu društvenih nauka zu Ljubljani i Kraljevskom koledžu vojnih nauka u Londonu, a 2009. godine je masterirala na Univerzitetu u Londonu.

U slovenačkim oružanim snagama je na službi već 27 godina.

U martu ove godine imenovana je za zamenika načelnika Generalštaba, što je tada bila najviša pozicija za jednu ženu u vojsci, navodi slovenačka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: