Kosačov: U Ukrajini "separatisti", a na Kosovu?

Termin "separatisti" se koristi s lakoćom kada je reč o Ukrajini, a kada je reč o Kosovu ili Severnom Kipru ne, kaže Konstantin Kosačov.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.11.2018.

07:50

Kosačov: U Ukrajini
Ilustracija: Thinkstock

U tim slučajevima, dodaje šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije, koristi se termin "prava naroda".

Kosačov je komentar napisao na Fejsbuku i dodao da je provokacija Kijeva u Kerčkom moreuzu "apsolutno besmislena sa vojne tačke gledišta", iako je sa političkog prilično perspektivna - jer će i NATO i EU podržati provokatora iz Kijeva šta god se dogodilo.

"Međutim, niko ne treba da gaji nikakve sumnje, Rusija neće pokleknuti i izdržaće sve napade, bilo da je reč o psihološkim, političkim ili, ne daj Bože, vojnim", napisao je Kosačov, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, napetosti između Rusije i Ukrajine nastala je povodom situacije u Azovskom moru. Brodovi ruske obalske straže su zaplenili tri vojna ukrajinska broda u Crnom moru kod Krima, koji su pokušali da prođu kroz Kerčki moreuz. Ruska strana je upotrebila oružje kako bi ih prisilila da se zaustave.

U incidentu su ranjena tri ukrajinska vojnika, navela je ruska Federalna služba bezbednosti.

Ukrajinska ratna mornarica saopštila je ranije da je poslala dva mala artiljerijska broda i brod tegljač iz Odese ka Mariupolju, što zahteva putovanje Crnim morem oko Krima kroz Kerčki prolaz u Azovsko more.

Moskva je saopštila i da je podignuta ruska avijacija i da Kerčkim moreuzom patroliraju avioni Su-25, preneli su ruski mediji.

Zbog te situacije u Ukrajini je zatraženo uvođenje ratnog stanja, a Rusija je zakazala vanrednu sednicu SB UN za 11 sati po njujorškom vremenu, preneo je Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: