"Ne može cela Evropa da bude talac izbora u Ukrajini"

Provokacije Kijeva u ruskim teritorijalnim vodama su apsolutno besmislene sa vojnog stanovišta, ali su veoma obećavajuće sa političke tačke gledišta.

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

22:19

Getty Images

Tako je jer će EU i NATO sigurno stati na stranu provokatora, kaže Konstantin Kosačev, predsednik Spoljnopolitičkog komiteta Saveta Federacije.

Kosačev je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da "ne može cela Evropa da bude talac predstojećih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Ukrajini, koji su istinski razlog ovakvih provokacija".

"Pre ili kasnije, histerija Kijeva će utihnuti", istakao je on, prenosi Tass.

Ranije danas, Pogranična služba ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) na Krimu saopštila je da su tri ukrajinska ratna broda ilegalno prešla rusku državnu granicu ušavši u teritorijalne vode Rusije, i da su izvodili opasne manevre.

Brodovi su se kretali u pravcu Kerčkog zaliva, navodi Tas s, dodajući da Pogranična služba preduzima mere kako bi osigurala bezbednu plovidbu i regulisala kretanje brodova u Crnom i Azovskom moru i Kerčkom prolazu.

Generalni direktor krimskih luka Aleksej Volkov rekao je ruskoj agenciji da je Kerčki prolaz zatvoren za civilnu plovidbu iz bezbednosnih razloga.

Sputnjik ima infomaciju iz FSB da su podignuta dva "suhoja Su 25".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: