Gradonačelnik Tihuane proglasio humanitarnu krizu

Gradonačelnik Tihuane Huan Manuel Gastelum proglasio je stanje humanitarne krize zbog sve većeg broja migranata koji su stigli u taj grad na granici sa SAD.

Izvor: B92

Subota, 24.11.2018.

08:39

Gradonačelnik Tihuane proglasio humanitarnu krizu

On je takođe od Ujedinjenih nacija zatražio pomoć kako bi grad mogao da se izbori sa oko 5.000 migranata iz centralne Amerike, prenosi AP.

Većina migranata smeštena je u improvizovane smeštaje, u sportskim kompleksima, a pomažu im gradski zvaničnici i volonteri.

Gradonačelnik je takođe kritikovao meksičku vladu da ne shvata ozbiljno pretnju američkog predsednika Donalda trampa da će zastvoriti granicu ako vlada SAD proceni da je Meksiko izgubio "kontrolu" nad situacijom u Tihuani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: