"Tramp namerava da zatvori oči o ubistvu Kašogija"

Turske vlasti ocenile su da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" o tom slučaju.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

10:53

Foto: GettyImages

"Tramp na neki način kaže da zatvara oči o ubistvu saudijskog novinara", izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu za turski Si En En (CNN Turk).

Kašogi, kolumnista lista Vašington post, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu gde je otišao po dokumenta za venčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je u velikoj meri pokvarilo sliku Saudijske Arabije i prestolonaslenika Muhameda bin Salmana za kojeg mnogi smatraju da je odgovoran za taj zločin.

Tramp je nedavno rekao da američka Centralna obaveštajna agencije (CIA) nije uspela da sa sigurnošću utvrdi da li je saudijski prestolonaslednik naredio ubistvo novinara.

Američki predsednik je rekao da to ubistvo neće uticati na "besprekorne" odnose između dve zemlje pominjući da bi bilo "suludo" otkazati prodaju oružja u vrednosti od 110 milijardi dolara.

Čavušoglu je rekao da "nije sve u novcu" i dodao da je Saudijska Arabija takođe važna za Tursku, ali je "izvršeno planirano i užasno ubistvo".

Turski mediji su ranije preneli da postoji sumnja da je Kašogijevo telo rasparčano i rastvoreno u kiselini kako bi se uklonili svi tragovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: