Haradinaj se na Fejsbuku oglasio o akciji ROSU

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj oglasio se na Fejsbuku o aktivnostima Specijalne jedinice kosovske policije ROSU na severu KiM.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

09:55

Haradinaj se na Fejsbuku oglasio o akciji ROSU
Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

On je napisao da je ta akcija bila u potpunoj saglasnosti sa zakonom i da nije povezana sa bilo kojim političkim događajem.

Haradinaj je pozvao građane, političke subjekte i gradonačelnike da doprinesu održavanju javnog mira.

"Danas je, po nalogu kosovskog specijalnog tužilaštva, na severu Kosova sprovedena policijska operacija hapšenja pojedinih osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića. Ova policijska akcija bila je u potpunoj saglasnosti sa zakonom, u skladu s naređenjem specijalnog tužilaštva, i ni na koji način nije povezana sa političkim dešavanjima. Uveravam sve građane sve građane da potezi Kosova neće nikada biti usmereni protiv bilo koje etničke ili političke grupe. Pozivam građane, političke subjekte, gradonačelnike, posebno one na severu i sve druge, da doprinesu održavanju i unapređenju javnog mira u službi mira i stabilnosti. Važno je da niko ne podpadne pod uticaj na razne dezinformacije.Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu", napisao je Haradinaj na Fejsbuku. Vlada Kosova saopštila je da je akcija policije u severnom delu Kosovske Mitrovice povezana sa istragom ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića i nije uporena ni protiv jedne zajednice.

U saopštenju se navodi da je policija postupala po nalogu nadležnog suda, a na zahtev Specijalnog tužilaštva, u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

"Današnja akcija ni na koji način ne može biti povezana za političkim kretanjima i odnosima. Pozivamo sve gradjane, političke subjekte i predsednike opština, posebno one na severu, da doprinose održavanju i unapredjenju javnog reda u službi mira i stabilnosti. Veoma je značajno da niko ne padne pod uticaj raznih dezinformacija jer je očuvanje reda i poštovanje zakona u interesu svih na Kosovu", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: