ROSU s dugim cevima, uhapšenima određen pritvor VIDEO

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU rano jutros upale u severnu Mitrovicu i uhapsile četiri osobe. Čuli se rafali, oglašavale se i sirene za uzbunu.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

07:08

ROSU s dugim cevima, uhapšenima određen pritvor VIDEO
Screenshot/Youtube/Kosovapress

Četvorica Srba, koji su jutros uhapšeni u severnoj Mitrovici izvedeni su pred Osnovni sud u Prištini.

To je za portal Kaliko.com potvrdio specijalni tužilac Sile Hokha, po čijem nalogu su uhapšeni Srbi i biti izvedeni pred sud u Prištini.

"Sve u vezi sa ovim slučajem će biti organizovano u Prištini, jer je sud izdao nalog u Prištini", rekao je Hokha.

Uhapšenima je, kako saznajemo, određen pritvor u trajanju do 48 sati.

U međuvremenu se pojavio i video-snmimak hapšenja jednog od uhapšenih Srba. Pripadnici ROSU upali su u zgradu pored kafića Grej i uhapsili dve osobe. Kasnije je potvrđeno da je uhapšena i treća osoba, a kasnije i četvrta. Nakon toga su se povukli. U Mitrovici jutros i sirene za uzbunu. Uhapšeni su Dragiša Marković, kosovski policajac, Saša Ćurčić, Nedeljko Spasojević i Miloš Rošić.

Kako javlja dopisnik TV Prva, ROSU su u zgradu upali sa više vozila i dugim cevima. Akcija je sprovedena na više lokacija.

U zgradi u koju su upali, kako nezvanično saznaje TV Prva, živi i Milan Radoičić, ali on nije bio u tom trenutku u zgradi.

Kosovska policija je saopštila da traga za još jednom osobom čiji su inicijali M.R(1978.), dok prištinska Gazeta ekspres piše da je reč o zameniku gradonačelnika Kosovske Mitrovice Milanu Radoičiću, koji je uspeo da pobegne.

List piše da je pretres izvršen po nalogu tužilaštva, a u okviru akcije u kojoj su jutros uhapšena četiri Srbina, trojica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, u januaru ove godine, a jedan - prema kosovskoj policiji, jer je ometao akciju.

Dopisnik TV Prve kaže da su građani uplašeni i da su ih probudili rafali i sirene za uzbunu koje se oglašavaju već ceo sat.

Građani se spontano okupljaju na gradskom trgu i očekuju da će se situacija smiriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: