"Nisu oduzimane srpske tablice, kazna zbog pojasa"

Komandir Policijske stanice u Ranilugu poručnik Nebojša Popović tvrdi da nisu tačne informacije da kosovska policija oduzima srpske registarske tablice.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.11.2018.

15:41

On je kazao i da su vozila zaustavljali policajci u civilu, javlja RTK2 na srpskom jeziku.

Prethodno je RTK2 na srpskom jeziku javio da pripadnici kosovske policije u civilu oduzimaju srpske registarske tablice u selima Ranilug i Veliko Ropotovo.

RTK2 je naveo, pozivajući se na nezvanične informacije, da su policajci u civilu zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije, vozačima su uručivali saobraćajne kazne i slali ih kod sudije za prekršaje.

"To je dezinformacija. Vozilo je zaustavljeno na ulazu u Ranilug. Vlasniku vozila je je izrečena kazna zbog nevezivanja pojasa. Nema veze sa istinom da su mu oduzete tablice ili da mu je izrečena neka druga kazna'', rekao je Popović za RTK2.

On je dodao da su kontrolu vozila izvršili policajci u službenoj unifrmi, a ne pripadnici policije u civilu. Prethodno je jedan od očevidaca potvrdio da je policija oduzimala tablice pod izgovorom da kada "ne može RKS u Srbiji, ne mogu ni srpske tablice na Kosovu".

Kako je navedeno, policija je takođe zaustavljala i vozila sa RKS i KS tablicama, ona su detaljno proveravana, a od vozača su tražili kompletnu opremu od prve pomoći, lanaca, do "obaveznog" posedovanja ćebeta u gepeku automobila. Prema nezvaničnim informacijama, desetak vozača je upućeno kod sudije za prekršaje. Portparol Policije Kosova Daut Hodža odbacio je kao netačne navode pojedinih medija na Kosovu i Srbiji da je kosovska policija oduzimala srpske registarske tablice.

"Informacije koje su objavljene u vezi sa skidanjem srpskih registarskih tablica u raznim regionima Kosova u ovoj fazi su samo špekulacije", kazao je Hodža za prištinske medije.

RTK2 je objavio da je i komandant Policijske stanice u Ranilugu, poručnik Nebojša Popović demantovao informaciju o oduzimanju srpskih registarskih oznaka na teritoriji te opštine.

"To je dezinformacija. Vozilo je zaustavljeno na ulazu u Ranilug. Vlasniku vozila je izrečena kazna zbog nevezivanja pojasa. Nema veze s istinom da su mu oduzete tablice ili da mu je izrečena neka druga kazna", kazao je Popović za RTK2.

On je naveo da su kontrolu vozila izvršili policajci u službenoj uniformi, a ne pripadnici policije u civilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: