SAD Seulu: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom

SAD poručile Južnoj Koreji da ne jačaju odnose sa Pjongjangom brže nego što Pjongjang preduzima korake u odustajanju od svog nuklearnog oružja.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

10:12

SAD Seulu: Ne jačajte odnose sa Pjongjangom
Ilustracija: Thinkstock

Američki sekretar Majk Pompeo je ukazao na zabrinutost Vašingtona da Seul "ide suviše brzo" sa Pjongjangom, prenela je agencija Rojters.

"Stavili smo jasno do znanja Republici Koreji da želimo da osiguramo mir na poluostrvu i da denuklearizacija Severne Koreje ne zaostaje iza jačanja međusobnog odnosa dve Koreje", istakao je Pompeo.

Kako je dodao, SAD dve Koreje posmatraju kao tandem, koji napreduje zajedno.

On je to rekao na prvom sastanku radne grupe koju čine zvaničnici Južne Koreje i SAD, s ciljem da koordinišu rad u vezi severnokorejske politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: