"Postoji namera da se unapredi saradnja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Katara šeika Mubaraka bin Fahada Džasima Mohameda Al-Tanija.

Izvor: Beta

Sreda, 21.11.2018.

11:43

Tanjug, Sava Radovanoviæ

Dvojica sagovornika su se saglasila da postoji istinska namera da se unapredi trenutno skromna saradnja Srbije i Katara, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Dvojica sagovornika su istakli da je primetno da se uspostavljaju kontakti na različitim nivoima, kako bi se bolje koristile postojeće mogućnosti u više oblasti, navodi se u saopštenju.

Ambasador Al Tani je predsedniku Vučiću čestitao na spoljnopolitičkim uspesima Srbije a Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije u regionu Zaliva i poželeo stanovnicima tog regiona da kroz pregovore bude nadjeno rešenje, koje će im doneti mir i stabilnost.

Kako se navodi, ambasador Al-Tani se predsedniku Vučiću požalio na tretman koji Katar ima u nekim srpskim medijima. "Predsednik Vučić je rekao da se ne meša u rad medija, ali da moli sve ljude u javnom životu Srbije da se s poštovanjem odnose prema svim državama članicama Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: