Američki reper može da dobije i doživotnu robiju

Danijel Hernandez, u muzičkom svetu poznatiji pod psedonimom Tekaši 69, uhapšen je u nedelju i suočava se sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

13:23

Američki reper može da dobije i doživotnu robiju
screenshot

Njemu je na teret stavljeno krivično delo reketiranja, veza sa kriminalnom grupom Najn trej blads, kao i dosad neprijavljena oružana pljačka i posedovanje oružja.

Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da dobije minimalnu zatvorsku kaznu od 32 godine zatvora, a maksimalna je doživotna robija.

“Hernandez je član veoma nasilne grupe. Učestvovao je u mnogim aktovima nasilja“, rekao je državni tužilac Majkl Longjir.

Advokat Lens Lazaro je ponudio da njegov štićenik preda putnu ispravu i da uz kauciju od milion dolara bude prebačen u kućni pritvor, ali je sudsko veće to odbilo.

Pored Hernandeza, u nedelju su uhapšeni i njegovi saradnici, bivši menadžer Kifano Džordan, Fahim Volter, Densel Batler i Džamel Džons.

Kako su zvaničnici naveli, hapšenje je rezultat petogodišnjeg federativnog operativnog rada. Hernandezov advokat je naveo da je njegov štićenik bio deo grupe nešto više od godinu dana, te da je ostale uhapšene upoznao na jednom koncertu i angažovao ih kao menadžere i obezbeđenje.

Hernandez je prošle nedelje objavio da raskida saradnju sa grupom, uz tvrdnje da su ga potkradali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: