Pacoli: Pobedilo je zlo, a ne ni Kosovo ni Srbija

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je u Dubaiju da je odlukom da Kosovo ne bude primljeno u Interpol u suštini pobedilo zlo.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

22:14

Pacoli: Pobedilo je zlo, a ne ni Kosovo ni Srbija
screenshot

Kako je rekao, nije pobedilo ni Kosovo, niti Srbija, koja je vodila beskompromisnu borbu protiv Kosova.

"Danas nema pobednika, nije pobedilo niti Kosovo, ali ni Srbija. Današnji pobednik je zlo. Žao mi je što uprkos velikog posla koji smo uradili za to nismo nagrađeni", rekao je Pacoli, a prenosi prištinska agencija Telegrafi.com.

On je rekao da je Kosovo dobilo više glasova, ali da je u ovim uslovima teško obezbediti dve trećine glasova zemalja članica Interpola. Rekao je da institucije Kosova ne treba da budu razočarane i da zahteva jedinstvo političkog spektra na Kosovu.

"Treba da budemo još jači i da idemo napred. Mogu da vam kažem da nismo ostavili ništa da uradimo, radili smo ali na kraju, kako ste videli, nismo uspeli da obezbedimo 12 glasova da bi se Kosovu obezbedilo članstvo", kazao je kosovski šef diplomatije.

Prema njemu, Srbije je vodila beskompromisni rat protiv Kosova.

"Protivurečnosti su velike. Srbija je vodila beskompromisni rat svim sredstvima koje je imala na raspolaganju. Mi treba da stvorimo perspektivu za naše građane i damo značaj dijalogu sa Srbijom", kazao je Pacoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: