"Stop nasilju nad novinarima"

Predstavnici Kluba novinara Banjaluka su u holu parlamenta Republike Srpske delili poslanicima bedževe "Stop nasilju nad novinarima".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.11.2018.

18:05

Foto: Thinkstock

Razlog za ovu akciju su učestali napadi na novinare u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Kluba pozvali su poslanike novog saziva Narodne skupštine RS da na konstitutivnoj sednici usvoje izmene Zakona o krivičnom postupku prema kojim bi se napad na novinare tretirao kao napad na službeno lice.

Predsednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić izjavio je da je u poslednje dve godine na nivou BiH evidentiran jedan pokušaj ubistva novinara, 11 napada i 13 eksplicitnih pretnji smrću.

"Napad na novinare nije samo fizička pretnja, nego to predstavlja pretnju za demokratske vrednosti i slobodu izražavanja", rekao je Vukelić.

Novinar televizije BN Vladimir Kovačević, koga su pokušali da ubiju 26. avgusta, rekao je da je degutantno svaki put ponavljati iste stvari, jer se ništa ne dešava.

"Činjenica je da su neki od najviših zvaničnika prećutno odobravali napade na novinare. Bojim se da sad ti isti treba da nas poslušaju i usvoje ove izmene. Videćemo kako će to ići", rekao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: