"HR mora da prizna srpske žrtve i da im oda počast"

Hrvatska je obeležila "Dan sećanja na žrtve Vukovara", predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta govori o tome u Jutarnjem programu TV Prve.

Izvor: B92, Prva

Ponedeljak, 19.11.2018.

11:24

Screenshot/ Prva

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je i ove godine u Vukovar došla u polu dubokim cipelama takozvanim "zengama" koje su nosili pripadnici paravojne jedinice.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da treba otvoriti stranice pomirenja.

"I Plenković i Kolinda Grabar zagovaraju istu apsurdnu tezu, a to je da su Srbi bili agresori na Hrvatsku, a da je Hrvatska vodila tobože oslobodilački i pravedan rat", kaže Linta.

"Cilj Franje Tuđmana je bio stvaranje etničke čiste Hrvatske države, Srbi u Hrvatskoj su građani drugog reda", dodao je Linta.

Prilikom polaganja venca Milorada Pupovca stradalima u Vukovru okupljeni su okrenuli leđa u tom trenutku, Linta kaže da ta odluka nije bila dobra.

"Hrvatska mora da prizna srpske žrtve i da im odaje jednaku počast i trebalo bi da se podigne spomen obeležje srpskim žrtvama u Vukovaru", rekao je Linta.

Opširnije u VIDEO prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: