Šta nas čeka? Sneg, kiša, vetar i ledena kiša

Kako je saopšteno iz RHMZ-a, u toku noći i u utorak očekuje se otapanje snega, ali će padati kiša. Zbog niskih temperatura ponegde će ona lediti pri tlu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

13:16

Šta nas čeka? Sneg, kiša, vetar i ledena kiša
Ilustracija: Thinkstock

Kako se prognozira, u većini krajeva pašće od 20 do 30 mm kiše, lokalno i više od 40 mm, uglavnom na jugozapadu Srbije i na Kosovu i Metohiji. Međutim, upozorava se da bi sutra ujutru i pre podne u istočnim krajevima kiša mogla da se ponegde ledi na tlu.

Sutra i u sredu u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa udarima većim od 24 m/s. U sredu posle podne slablkenje vetra.

U Srbiji će sutra biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, koja će se ujutru i pre podne na istoku ponegde lediti pri tlu. Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu.
Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od -4 C do 2 C, a najviša dnevna od 2 C do 9 C.

U Beogradu će sutra biti oblačno i vetrovito, povremeno sa kišom. Vetar jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 1 C, a najviša dnevna oko 5 C.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, odnosno do 27. novembra:

U sredu oblačno s kišom, na planinama i istoku sa snegom. Ujutru i pre podne vetrovito u košavskom području sa jakim, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujnim, jugoistočnim vetrom. Posle podne vetar u slabljenju.

U četvrtak ujutru i pre podne oblačno, mestimično sa kišom, na planinama i istoku sa snegom, zatim prestanak padavina.

U petak i subotu suvo i malo toplije uz smanjenje oblačnosti. Od nedelje oblačno mestimično sa kišom, a na planinama početkom naredne nedelje i sa snegom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: