Nemačka o Bregzitu: Ne može bolje

O nacrtu sporazuma o Bregzitu koji je Velika Britanija iznela prošle nedelje ne može se ponovo pregovarati, poručila je Nemačka, zajedno sa drugim zemljama EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

12:14

Nemačka o Bregzitu: Ne može bolje
EPA-EFE ANDY RAIN

Britanska premijerka Tereza Mej kod kuće se bori za održanje prošlonedeljnog dogovora o nacrtu sporazuma i za njegovo usvajanje u parlamentu usred kritika koje upućuju političari koji se zalažu za Bregzit, unionisti Severne Irske i oni koji žele da očuvaju bliske veze sa EU, navodi Rojters.

"Nema boljeg sporazuma koji se može postići od ovog koji je već na stolu", rekao je nemački ministar za evropska pitanja Mihael Rot.

Evropska komisija i Velika Britanija postigle su u sredu dogovor o uslovima za povlačenje te zemlje iz EU.

Nekoliko britanskih ministara je nakon toga podnelo ostavke, među njima i ministar za Bregzit Dominik Rab, a u znak protesta zbog sporazuma premijerke Tereze Mej s Briselom o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: