Šta je Netanjahu rekao naciji?

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je večeras u obraćanju naciji da će biti ministar odbrane umesto Avigdora Libermana, koji je u sredu podneo ostavku.

Izvor: Beta

Nedelja, 18.11.2018.

19:42

Šta je Netanjahu rekao naciji?
Foto: Tanjug/AP

"Nema mesta za politiku i lične stvari kada se radi o nacionalnoj bezbednosti", rekao je Netanjahu, nakon što su izraelski mediji nagovestili da bi mogao najaviti da će se u Izraelu održati prevremeni izbori zbog nastale krize u vladajućoj koaliciji.

Liberman je podneo ostavku zbog dogvora o prekidu vatre između palestinskih ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze i Izraela postignutom zahvaljujući posredovanju Egipta.

On se zalagao za oštriji odgovor na najžešće raketiranje juga Izraela iz pojasa Gaze od rata između Izraela i Hamasa na toj palestinskoj teritoriji 2014. godine.

Netanjahu je odbio da da portfelj ministarstva odbrane ministru obrazovanja i lideru nacionalističke partije Jevrejski dom Naftali Benetu koji je zapretio da će i on napustiti vladajuću koaliciju.

I drugi koalicioni partneri pretili su ovog vikenda da će to učiniti, tražeći da se raspišu prevremeni izbori s obzirom da je zbog odlaska Libermanove partije Netanjahuova koalicija spala na samo 61 poslanika od ukupno 120 u izraelskom parlamentu-Knesetu.

Netanjahu je večeras rekao da su u vreme nestabilne bezbednosti prevremeni izbori pogrešan potez.

Objasnio je da razume kritike javnosti zbog nedavnih sukoba u Gazi ali je rekao da ima jasan plan.

"Neću reći kada ću delovati i kako. Znam šta da uradim i kada. I mi ćemo to uraditi", najavio je on podsetivši da je više puta rizikovao život da zaštiti živote u Izraelu.

On je jutros na sednici rekao da ulaže poslednje napore da njegova vlada opstane do kraja mandata, još godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: