"Ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je članove Vlade Srbije da održe sednicu kabineta na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države.

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

22:45

Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države, navodi LSV.

"Poslednjih meseci sve je prisutnija pojava pomoći Beogradu iz budžeta Srbije. Gotovo da ne prođe mesec, a da kabinet premijerke Ane Brnabić ne pomogne dotacijom lokalnu vlast u glavnom gradu. Za šta se troše sredstva od te pomoći? Možemo zaključiti da je to, verovatno, za novogodišnju rasvetu, za čije je postavljanje vlast u Beogradu ove godine izdvojila oko 300 miliona dinara", naveo je u u saopštenju portparol LSV-a Aleksandar Marton.

Prema njegovim rečima, Zrenjanin i dalje nema obilaznicu, a vrednost radova na toj važnoj saobraćajnici u Banatu iznosi oko 300 miliona dinara, dakle slično iznosu za novogodišnju rasvetu u Beogradu.

"Još plastičnije objašnjeno, u Kikindi se nalazi gotovo 50 odsto naših zaliha nafte i gasa. Cena novogodišnjeg ukrašavanja Beograda ravna je desetomesečnom iznosu naftne rente koju NIS uplaćuje u budžet ovog banatskog grada. Nema opštine ili grada u zemlji u kom nema neki veliki problem, koji se godinama ne rešava", naveo je Marton.

Dodao je da su pijaća voda, obilazanice, naftna renta, zdrava životna sredina i železničke pruge po kojima vozovi "jure" 20 kilometara na sat, samo su neki od problema, mnogo bitnijih od skupih novogodišnjih svetiljki u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: