"Albanac nasrnuo na jednog člana tima Srbije u Dubaiju"

Zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika MUP Srbije, saznaje B92.

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

15:21

Predstavnci Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju, dobacivali, a provokacija je bilo, kako u sali, tako i ispred tokom pauze.

“U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na jednog člana našeg tima“, rečeno je za B92.

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, kako je navedeno, obeležio je niz skandala i brojna kršenja propisa rada ove međunarodne policijske organizacije.

“Poptuno mimo procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Meng Hongveja. Detaljno je objasnjavso kako je Meng podneo ostavku. Umesto da Južnokorejanac Kim Dzong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine. Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajući primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava“, navedeno je.

Takođe, navodi se da je u neouobičajeno dugom izlaganju za ovakve događaje generalni sekretar Jirgen Štok je, u nameri da isprovocira Kinu, naširoko pričao o slučaju Menga gde je do detalja opisivao svoje viđenje njegovog nestanka, kao i šta je sve njegova supruga govorila u medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: