Kolumbija: "Marš olovki"

Kolumbijska policija upotrebila je suzavac kako bi rasturila "Marš olovki" - hiljada studenata u prestonici Bogoti

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2018.

07:05

Kolumbija:

Oni, u okviru demonstracija organizovanih širom zemlje, zahtevaju od predsednika Ivana Dukea da poveća budžetska davanja za obrazovanje.

AP navodi da je do intervencije došlo u ranim večernjim satima po lokalnom vremenu kada su učesnici marša pokušali da dođu do bogatijih kvartova Bogote.

Navodi se da okupljanja pod nazivom "Marš olovki" širom Kolumbije poslednje poglavlje u nekoliko uličnih protesta koji su izbili poslednjih meseci sa zahtevima da vlasti povećaju izdvajanja za obrazovanje.

Agencija navodi da su školarine na kolumbijskim državnim univerzitetima porasle četiri puta u odnosu na period sa početka 90-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: