Uhapšen bivši pripadnik HVO-a zbog ratnog zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili Željka Marića, bivšeg pripadnika Hrvatskog veća odbrane, osumnjičenog za ratne zločine.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

14:17

Uhapšen bivši pripadnik HVO-a zbog ratnog zločina

On se tereti da je počinio ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima bošnjačke nacionalnosti u Varešu 1993. godine.

Marić (1969.) se tereti da je za vreme rata i oružanog sukoba između HVO-a i Armije BiH na području Vareša, u oktobru 1993. godine, kao pripadnik Vojne policije HVO Vitez, postupao protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava i ženevskih konvencija o zaštiti civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika za vreme rata.

Osumnjičeni se tereti da je namerno nanosio fizički i psihički bol ratnim zarobljenicima i civilima bošnjačke nacionalnosti koji su bili zatvoreni u zgradi Vojne policije HVO Vareš, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: