Nakon bekstva, Gruevskom sude u odsustvu

Bivšem premijeru Nikoli Gruevskom biće suđeno u odustvu, odlučio Osnovni sud u Skoplju, na zahtev Specijalnog javnog tužioca, javili su makedonski mediji.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

13:50

Nakon bekstva, Gruevskom sude u odsustvu
Foto: Tanjug/AP

Advokat Gruevskog Dmitar Dangov je rekao da je ovaj zahtev Tužilaštva neosnovan.

Specijalno javno tužilaštvo je pokrenulo čak četiri krivična postupka protiv Gruevskog nakon promene vlast u toj zemlji u proleće prošle godine, a u jednom predmetu on je već pravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

Na dve godine zatvora Gruevski je osuđen zbog toga što je navodno zloupotrebio službeni položaj i izvršio pritisak da se za njegove potrebe kupi lindirani "Mercedes", čime je oštetio budžet za 600.000 evra.

On je međutim, pre nego što je poternica za njim stupila na snagu, pobegao iz Makedonije, ali se još uvek sa sigurnošću ne zna kako budući da mu je pasoš oduze prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: