U Ljubljani sastanak svetske vlade u senci

U Ljubljani počinje trodnevni regionalni sastanak Trilateralne komisije. Teme: Ekonomska budućnost Evrope, migracije i međugranična saradnja.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

07:01

U Ljubljani sastanak svetske vlade u senci
Ilustracija: Thinkstock

Sastanku će, kako se očekuje, prisustvovati više od 200 članova nevladine grupacije koju je osnovao Dejvid Rokfeler 1973. godine u cilju jačanja saradnje između Severne Amerike, Zapadne Evrope i Japana, prenosi STA.

Sastankom predsedava Žan-Klod Triše, bivši direktor Evropske centralne banke, a zvanicama će se obratiti i slovenački premijer Marjan Šarec i predsednik Borut Pahor.

Trilateralna komisija slovi za svetsku vladu u senci, a njeni članovi su aktuelni ili bivši visoki funkcioneri, biznismeni, milioneri...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: