"Pokušala sam da mu kažem da to nije normalno" VIDEO

Beograd, Kragujevac -- Studentkinja Filološko-umetniškog fakulteta u Kragujevcu "Filum" iz Kragujevca podnela prijavu protiv profesora zbog seksualnog uznemiravanja.

Izvor: prva
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

Ona je za Jutarnji program TV Prve kazala da je sve počelo krajem maja, početkom juna pred prijemni ispit za koji se spremala baš kod tog profesora.

“On je verovatno putem Fejsbuka pronašao moju sliku i dodao, a takođe me je dodao i na Instagramu. Kasnije me je dodao i na Viber, kada mi je tražio broj telefona, da bi mu ja pokazivala svoje radove i crteže kako bi video da li sam dovoljno dobra za prijemni ispit", priča ova studentkinja.

Prema njenim rečima, nakon toga kreću poruke uznemirujućeg sadržaja. "Delio mi je komplimente, kako su mi divne fotografije, kako sam lepa. Prosto, zloupotrebljavao je svoj položaj i prešao granicu", dodala je ona.

Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Na pitanje da li je ona tom profesoru dala svoj broj telefoina, kaže da jeste, nakon konsultacija s drugim profesorima koji su joj rekli da je normalno da profesor pogleda crteže i komentariše radove. Kaže i da je taj isti profesor bio u prijemnoj komisiji pa se plašila da odmah reaguje.

"Na dan prijemnog ispita mi je poslao poruku da bi trebalo da budem u crvenom, jer je crvena njegova omiljena boja…zatim me je pitao koje boje je moj veš, nastavio s komplimentima što meni zaista nije prijalo, ali sam se plašila da ne odgovorim ništa. Bila sam uznemirena", objašnjava ova studentkinja i napominje da se sve dešavalo pred sam prijemni ispit.

Na pitanje kako mu je odgovarala na lascivne poruke ona kaže da je pokušala da mu objasni da njegovo ponašanje nije profesionalno. "Pokušala sam da mu ukažem da ima ženu, da je u braku dugo godina, da ima ćerke koje su mlađe od mene, da ima i unučiće, da ima porodicu i da to nije normalno i da nije normalno da je stariji od mene 52 godine i da sam ja dete za njega", ispričala je ona.

Kazala je i da nije mogla da ga se otarasi, kao i da je saznala da poruke šalje i još jednoj devojci iz njene klase. "U suštini nisam sama, on to radi godinama. Ja nisam prva generacija, ja sam jedanaesta, jer on 11 godina radi na tom fakultetu, samo što se ćuti o tome", dodala je ona.

Podsetimo, ranije je objavljena vest da je ta studentkinja prijavila tog profesora policiji i da je slučaj predat tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, o čemu je jutros u na TV Prva govorio i dekan fakulteta "Filum". On je rekao i da je fakultet preduzeo sve neophodne mere, zakazao zasedanje etičke komisije, kao i disciplinsku, a pomenuti profesor trenutno nije u kontaktu sa studentima.

Hronika

strana 1 od 114 idi na stranu