Skandal na fakultetu u Kragujevcu VIDEO

Profesor fakulteta "Filum" u Kragujevcu slao lascivne SMS poruke jednoj studentkinji, koja ga je i prijavila. Dekan: Preduzete sve neophodne mere.

Izvor: B92, Prva

Petak, 16.11.2018.

07:35

Skandal na fakultetu u Kragujevcu VIDEO
Ilustracija: Thinkstock

Kako prenosi Jutarnji program TV Prve, lascivne poruke slao je profesor Z.Đ., a studentkinja kojoj su te poruke bile upućene prijavila ga je policiji zbog seksualnog uznemiravanja. Postavlja se pitanje kakva kazna čeka profesora, ukoliko se utvrdi da je zaista slao takve poruke?

Dekan fakulteta "Filum" Zoran Komadina kazao je za Jutarnji program TV prve da je zbog pomenutoig slučaja pokrenuta sveobuhvatna procedura. "Zakazana je sednica etičkog komiteta, kojoj je prijava takođe prosleđema, takođe i disciplinska komisije. Prijava je poslata tužilaštvu, a kako nezvanično saznajemo ona je rosleđena odeljenju za visokotehnološki kriminal u beogradu", kazao je Komadina.

Na pitanje da li je on, kao dekan razgovarao s pomenutim profesorom, Komadina kaže da jeste ali da sadržaj tog razgovora ne može da prene u potpunosti. kazao je i da mu je profesor rekao da više neće komunicirati s studentima putem društvenih mreža i SMS poruka.

Komadina je još naveo i da profesor protiv kog je podneta prijava od momenta njenog podnošenja nije imao kontakata sa studentima.

Treba istaći i da je profesor Z.Đ. odbio da gostuje u Jutarnjem programu TV Prva, ali su se istom javio njegov advokat koji je redakciji Jutarnjeg programa poslao dva e-maila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: