Narodna: Tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika

Narodna stranka ocenila je da "režimski tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika" i najavila da će tužiti list Kurir.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

15:45

Narodna: Tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika

Kako je rekao, to će biti učinjeno zbog "najgrubljih laži" koje, kako je navela, plasira o njenim članovima.

Navodeći da je stranka od maja podnela "desetine tužbi" protiv listova Informer, Srpski telegraf i Alo, generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da je na delu "satanizovanje svih koji se usuđuju da pomisle ili izgovore argumentovane kritike na račun vlasti", saopštila je Narodna stranka.

"Svrha tekstova koje režim mesecima plasira je direktan napad na Narodnu stranku kao stožera opozicionog delovanja i na terenu najbrže rastuće političke stranke u Srbiji, a cilj, koji se neće ostvariti, je unošenje razdora u stranku", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je "najopasnije to što režimske televizije i tabloidi crtaju metu na čelu ljudi koji misle drugačije" i dodao da je "cenu ovakvih hajki, svojevremeno glavom platio Slavko Ćuruvija, a pre manje od godinu dana i Oliver Ivanović".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvorio je fabriku laži, umio se, ali se nije promenio od vremena kada je bio Miloševićev ministar informisanja", kazao je funkcioner Narodne stranke.

Jovanović je ocenio da je negativan izveštaj Evropske komisije o medijskim slobodama u Srbiji posledica "činjenice da Vučićev režim zloupotrebljava medije u obračunu sa političkim neistomišljenicima".

"Naše tužbe i naša kritika režima u vezi sa radom te fabrike laži nisu samo način borbe za istinu, nego i način da sprečimo da se ponovi ono što se dogodilo Ćuruviji i Ivanoviću", kazao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: