"Smešan tekst 'Politike', Gruevski je morao preko Srbije"

Makedonski novinar Vladimir Petreski je reagovao na tekst koji je objavljen u beogradskoj “Politici“, a u vezi je sa slučajem Nikole Gruevskog.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

14:07

Ilustracija: Thinkstock

On je ocenio da je tekst koji se bavi bekstvom bivšeg premijera u Mađarsku – smešan.

“Politika piše da je Gruevski pobegao iz Tirane, letom za Budimpeštu na letu kompanije 'Malev', koja više ne leti niti postoji. Tužan pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da je Gruevski morao da prođe kroz Srbiju i da je u tome morao da ima pomoć srpskih vlasti“, naveo je Petreski.

Podsetimo, Politika je u četvrtak objavila “saznanja“ da je Gruevski, koristeći lažni pasoš, pošto je njegov oduzet, preko noći prešao u Albaniju, gde su ga preuzeli zaposleni u Ambasadi Mađarske.

“Zatim je, prvim jutarnjim letom, kompanije 'Malev', direktno iz Tirane sleteo u Budimpeštu, odakle je zatražio azil." Kako piše list Gruevski se prerušio, stavio je sunčane naočare i šešir, "a posada aviona nije znala ko je on, budući da ni šešir ni naočare nije skidao tokom celog leta“, navedeno je u tekstu Politike.

Prema zvanično dostupnim podacima, kompanija “Malev“ ne radi od 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: