Ubijen palestinski ribar, prva žrtva posle prekida vatre

Jedan palestinski ribar ubijen je danas izraelskom vatrom na severu pojasa Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

14:48

Ubijen palestinski ribar, prva žrtva posle prekida vatre

Udruženje ribara je reklo da je 20-godišnji mladić radio na obali kraj ograde koja odvaja pojas Gaze od Izraela, kada je pogođen u stomak.

On je prva žrtva od jučerašnjeg prekida vatre s Izraelom koji su prihvatili Hamas i druge ekstremističke organizacije u Gazi zahvaljujući posredovanju Egipta.

Time je okončano dvodnevno nasilje koje je pretilo da preraste u novi rat zakletih neprijatelja. Izraelska vojska nije odmah komentarisala incident.

Palestinski ekstremisti su ispalili 460 raketa i minobacačkih projektila na Izrael za jedan dan, a izraelska vojska je izvela udare iz vazduha na 160 meta u Gazi.

Poginulo je sedam Palestinaca, uključujući pet ekstremista. U Izraelu je poginula jedna osoba kada je raketa ispaljena iz Gaze pala na stambenu zgradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: