Zvaničnik SZO: Epidemija ebole u Kongu još šest meseci

Epidemija ebole u Kongu trajaće još najmanje šest meseci, izjavio je zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Piter Salama.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

09:01

Zvaničnik SZO: Epidemija ebole u Kongu još šest meseci
Foto: Gettyimages/John Moore

On je dodao da su improvizovani zdravstveni objekti, koje nude i tradicionalne i savremene metode lečenja, postali glavna izvorišta prenošenja bolesti, javio je AP.

Salama je kazao da su ovakvi zdravstveni centri, kako se veruje, povezani sa više od polovine od ukupnog broja slučajeva zaraženih u Beniju, najvećem gradu koji je pogođen aktuelnom epidemijom ebole, koja je odnela više od 200 života.

U tim objektima higijena i način korišćenja injekcija su relativno nebezbedni, dodao je on. Salama, koji se vratio prošle nedelje iz istočnog Konga pogođenog epidemijom, naveo je da SZO smatra da će proći najmanje još šest meseci pre nego što bude mogla da proglasi kraj epidemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: