Kriminalna grupa iz KM ispisala poruke mržnje prema Srbima

Službeno vozilo Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici išarano je tokom noći porukama mržnje i pretnjama Srbima.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

22:39

Kriminalna grupa iz KM ispisala poruke mržnje prema Srbima
Getty Images

Na automobilu su osvanuli natpisi "UČK, Fu*k SRB", a u potpisu stoji B13, što je, inače, naziv kriminalne grupe iz Bošnjačke mahale koja se nalazi u severnom delu Mitrovice, a koja je odgovorna za više napada na Srbe.

Događaj je uznemirio Srbe koji žive u gradu na Ibru, a mnogi od njih kažu da ozbiljno shvataju preteće poruke, prenosi Alo na svom sajtu.

"Ideologiju terorističke organizacije UĆK prihvatili su i mladi ljudi, Albanci, koji ovde žive a koji su okupljeni u B13. Oni još baštine vrednosni sistem te terorističke grupe, a to dokazuju ispisivanjem ovakvih poruka", rekao je jedan Srbin iz Kosovske Mtrovice koji je insistirao na anonimnosti.

Kako se navodi, grupu B13 čine albanski mladići stari od 15 do 20 godina koji žive u Bošnjačkoj mahali i koji često napadaju Srbe i uništavaju njihovu imovinu.

Prema informacijama iz bezbednosnih struktura, ova grupa ima podršku pojedinih albanskih političkih partija i oficira iz Kosovske bezbednosne službe, a njihova podrška se ogleda u naoružavanju i finansiranju članova grupe B13.

O celom slučaju obaveštena je Kosovska policija.

Direktorka Apotekarske ustanove "Kosovska Mitrovica" Ljiljana Delibašić kaže da su natpise primetili jutros, nakon čega su pozvali policiju koja je fotoghrafisala automobil i obavila uviđaj.

"Video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu prosleđeni su policiji. Incident se dogodio u popodnevnim satima ali smo natpise primetili tek ujutro", rekla je ona i dodala da su se slični incidenti i ranije događali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: