Novosti: Kušner "veza" Tačiju za mesto iza Putina?

Verovatno je da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije izdejstvovao Bernar Kušner, pišu "Večerenje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

07:17

Novosti: Kušner
Foto: Tanjug/Ludovic Marin

List navodi da je Tači, dva dana pre ceremonije, na svom tviter profilu postavio fotografiju na kojoj je u Parizu zajedno sa Kušnerom, koji je bivši šef francuske diplomatije, bivši šef Unmika i, kako o njemu nedavno pisao pariski "Mond", veliki prijatelj tzv. Kosova.

Povod za njihovo druženje tog dana bila je promocija Tačijeve biografije za koju je Kušner napisao predgovor.

"Novosti" ukazuju da je Kušner sa aktuelnom vlašću u Parizu u veoma bliskim odnosima.

"Čovek koji je izdao socijalističke ideje i pridružio se desničarskoj vladi Nikole Sarkozija još jednom je promenio politički ćurak pred poslednje izbore i podržao aktuelnog predsednika Emanuela Makrona.

Vrlo je moguće da je dobre kontakte koji su iz toga usledili iskoristio da izlobira što bolju poziciju za Tačija na ceremoniji", piše list.

U tekstu se napominje da je Emanuel Makron, dva meseca pred drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, naručio ispitivanje javnog mnjenja u kome je testirao mogući sastav ministarskog tima, na čijem spisku je bilo i Kušnerovo ime.

U Makronovom političkom pokretu je, medjutim, došlo do protivljenja pa je Kušner na kraju otpao. Iako nije postao ministar, ipak je ostao u direktnom kontaktu sa najvišim zvaničnicima.

Ako se zna da je jedan od pobornika lažne države Kosovo, a da vlast u Prištini usluge lobiranja "podmazuje"velikim honorarima, ne treba isključiti mogućnsot da je upravo Kušner preko svojih veza "posadio" Tačija iza ledja Vladimira Putina, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: