Odbeglom Gruevskom manja plata zbog neopravdanog odsustva

Poslanička plata odbeglog Nikole Gruevskog narednih šest meseci biće manja za pet odsto zbog neopravdanog odsustva.

Izvor: Beta

Sreda, 14.11.2018.

13:17

Odbeglom Gruevskom manja plata zbog neopravdanog odsustva
Foto: Gettyimages

To je odlučeno na koordinacionom sastanku šefova poslaničkih grupa u parlamentu Makedonije.

Kako navode loklani mediji, to umanjivanje plate od pet odsto ili 3.000 denara (oko 6.000 dinara) mesečno za nepravdano odsutne poslanika propisano je Poslovnikom za rad makedonskog parlamenta.

Na sastanku šefova poslaničkih grupa sa potpredsednicima i predsednikom parlamneta Talatom Džaferijem dogovoreno je da posle pola godine neopravdanog odsustva ponovo bude stavljen na dnevni red predlog za oduzimanje poslaničkog mandata Gruuevskom, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne.

To je predviđeno članom 65 Ustava Makedonije, ali i u drugom pokušaju za oduzimanje poslaničkog mandata bivšem premijeru biće potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika, koji vladajuća kolaicija prošle sedmice nije uspela da obezbedi.

Tada je za oduzimanje poslaničkog mandata glasalo 58 poslanika vladajuće kolicije, dok je protiv bilo 29 poslanika opzicionog VMRO DPMNE, stranke čiji je Gruevski bio dugogodišnji lider, a sada je počasni predsednik

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: