Reporteri bez granica osuđuju napade na Ljiljanu Smajlović

Ne postoji razlog zbog kog bi Ljiljana Smajlović bila medijski napadana, kaže za RSE Paulina Ades-Mevel, direktorka kancelarije za Balkan Reporteri bez granica.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

14:21

Reporteri bez granica osuđuju napade na Ljiljanu Smajlović
Foto: Thinkstock

“Ljiljana Smajlović je bila višegodišnja urednica u listu Politika. Ona se nedavno glasno pobunila povodom problematične naslovne stranice nedeljnika Ilustrovana politika sa veoma dobrim argumentima. Bez obzira na političku konotaciju, verujemo da treba da je podržimo kao profesionalnog novinara”, izjavila je Paulina Ades-Mevel.

“Ilustrovana politika” je u broju od utorka na pet stranica objavila tekst o Ljiljani Smajlović pod naslovom “Antiratni profiter”.

“Iako je reč o kontroverznom novinaru ne postoji razlog zbog kog bi ona bila napadana. Veoma je važno da se shvati da Reporteri bez granica brane i podržavaju sve novinare koji se suočavaju sa takvom vrstom problema bez obzira na to gde se oni nalaze, sve dok se ponasaju u skladu sa svojom profesijom i etikom koja se od novinara očekuje”, kaže Paulina Ades-Mevel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: