Vulin: Srbija nije ponižena, ali jeste uvređena

Srbija nije ponižena, ali je uvređena rasporedom sedenja na obeležavanju Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2018.

10:15

Vulin: Srbija nije ponižena, ali jeste uvređena
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je dodao da i dodao da "Hašim Tači neće terati predsednika Srbije sa mesta gde se obeležava pobeda naših pradedova".

On je za TV Pink rekao da kod Trijumfalne kapije nije ponižena Srbije i predsednik Aleksandar Vučić, ali jeste uvređena, kao što su povređeni i brojni Francuzi što se može videti po pisanju njihovih medija gde se kaže da je napravljena strašna greška i uvređen saveznik.

"Podržavam ono što je uradio predsednik Vučić, pa zar je trebalo Tači da ga otera sa proslave? Zar je trebalo da zbog njega ne bude na mestu gde se obeležavala pobeda naših pradedova a ne Tačijevih?", rekao je Vulin za Tv Pink.

Dodao je da je predsedniku Srbije bilo najlakše da ustane i kaže ono što misli, ali da se poneo kao državnik.

Govoreći o zajedničkoj fotografiji Tačija i predsednika Rusije Vladimira Putina u Parizu, Vulin je rekao da na takvim skupovima "možete da presretnete i priđete bilo kome".

"Rusija je naš veliki saveznik, prijatelj koji će se čvrsto držati svih dogovora kada je u pitanju KiM. Tači može da presreće koga hoće po hodnicima, ali to ne znači da se bilo šta dešava i menja. Predsednik Putin dolazi u januaru u posetu Beogradu", zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: