Kina pokazala nove projektile, smešteni u J-20

Vazduhoplovne snage Kine prikazale su, po prvi put, svoje nove projektile, koje se nalaze unutar J-20 stelt borbenih aviona.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.11.2018.

23:29

Kina pokazala nove projektile, smešteni u J-20
Foto: EPA-EFE YhC

Demonstracija projektila dolazi u vreme kada raste zabrinutost SAD zbog ambicija Pekinga da preuzme kontrolu nad Južnim kineskim morem.

Dva aviona J-20 preletela su u nedelju preko okupljenih na aero mitingu u kineskom gradu Džuhaj, koji je održan povodom obeležavanja 69. godina od osnivanja vazduhoplovnih snaga Narodnooslobodilačke armije.

Tokom preleta, dva aviona su pokazala četiri projektila dugog dometa, smeštena unutar tih letilica, dok su još dve rakete bile postavljene u krilima aviona.

Kineski list "Global tajms" ocenio je da je ovom demonstracijom pokazana superiornost J-20 aviona nad američkim borbenim avionima, F-22 i F-35.

Britanski "Indipendent" primećuje da je prikazivanje projektila usledilo nakon što su američki zvaničnici pozvali Kinu da zaustavi militarizaciju Južnog kineskog mora tokom razgovora, koji su u petak održani u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: