Palestinci slavili, Izraelci protestovali

Palestinci u pojasu Gaze su slavili, a Izraelci na jugu Izraela protestovali posle objave palestinskih frakcija da je posredstvom Egipta dogovoren prekid vatre.

Izvor: Beta

Utorak, 13.11.2018.

22:35

Palestinci slavili, Izraelci protestovali
Foto: Tanjug/AP

Stanovnici Gaze smatraju prekid vatre pobedom Hamasa, koji vlada tom teritorijom i da je Izrael pokleknuo zbog baražne raketne vatre.

Stotine pristalica Hamasa izašlo je na ulice slaveći vojno krilo te islamske ekstremističke organizacije preneo je Asošiejted pres.

Palestinski mediji su izvestili da se spontano slavilo u Kan Junisu, Gaza Sitiju, Džabaliji i Rafi i da su nošene i palestinske i zastave Hamasa.

U izraelskom gradu Sderotu koji je bio meta raketa i minobacačkih projektila iz Gaze desetine demonstranata je palilo automobilske gume, zaustavljajući saobraćaj, uzvikujući "sramota" i "Bibi idi kući" koristeći nadimak izraelskog premijera Benjamina Netanjahua zbog onoga što smatra predajom pred nasiljem ekstremista.

Palestinske frakcije uključujući Hamas su večeras proglasile da su prihvatile prekid vatre, a Izrael nije ništa komentarisao.

Prekid vatre proglašen je nakon što je 460 raketa i minobacačkih projektila ispaljeno na izraelska pogranična područja. Izrael je u znak odmazde napao oko 160 ciljeva ekstremista u pojasu Gaze.

U izraelskim udarima poginulo je sedam Palestinaca i 26 ih je ranjeno, a na izraelskoj strani poginuo je jedan Palestinac koji je radio u Izraelu, a na desetine ljudi je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: